Kaarten Tellen Blackjack

Als speler kan je er voor kiezen om verschillende tactieken te gebruiken tijdens het spelen van blackjack. Verschillende van deze strategieën brengen echter heel wat risico’s met zich mee waardoor het merendeel van de spelers zich er liever niet aan waagt. Dat geldt niet voor de kaarten tellen blackjack strategie. In dit geval wordt er op eenvoudige wijze een onderscheid gemaakt tussen kaarten die over een lage en over een hoge waarde beschikken. Onder kaarten met een lage kaartwaarde begrijpen we alle kaarten tussen 1 en 6. Alle kaarten vanaf het cijfer 10 vallen onder de noemer kaarten met een hoge kaartwaarde. Hoe je hier nu precies je voordeel uit kan halen vertellen we je graag op deze pagina.

Wat heb je nodig om kaarten te tellen?

Vooraleer we je precies vertellen hoe dit systeem in z’n werk gaat zal je een aantal zaken bij de hand moeten nemen. Tenzij je de getallen gaat onthouden is het interessant om gebruik te maken van een velletje papier en een balpen of een potlood. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om het puntensaldo bij te houden door middel van de rekenmachine op je smartphone of tablet. Vooraleer deze tactiek toe te passen tijdens een echt spelletje blackjack is het aan te raden om je kans te wagen met een gratis versie van het casinospel. Op deze manier kan je namelijk eenvoudig achterhalen of deze tactiek voor jou interessant is of niet.

4afb

Kaarten met een lage kaartwaarde

In eerste instantie zijn er de kaarten die beschikken over een lage kaartwaarde. Het betreft hier kaarten die beschikken over een getal van tussen de 1 en 6. Deze kaarten worden voor de speler aanzien als de meest gunstige die je kan ontvangen. Wanneer je aan het begin van het spel twee kaarten met een lage kaartwaarde worden gedeeld beschik je dan ook steevast over een groter winstpotentieel. Telkens er een lage kaart wordt gedeeld dien je in ieder geval 1 cijfer aan het algemene totaal van het spel toe te voegen. Met andere woorden, je begint met 0 en telkens je een kaart met een lage kaartwaarde ontvangt wordt er een 1 toegevoegd. Heb je vijf keer opeenvolgend een lage kaart dan zit je dus reeds aan een totaal van 5.

Kaarten met een hoge kaartwaarde

Je kan als speler uiteraard ook een hoge kaartwaarde ontvangen. Hieronder begrijpen we alle kaarten vanaf het cijfer tien en hoger. Deze kaarten zijn in principe voor de speler bijzonder slecht waardoor je telkens een 1 van het totaal dient af te trekken. Door gebruik te maken van dit systeem zal je al snel patronen gaan zien waardoor je, je spelwijze kan aanpassen. Dit zorgt er voor dat je in de praktijk het risico voor jou als speler aanzienlijk kan verlagen.

Wat met de andere kaarten?

Uiteraard houdt bovenstaande geen rekening met de kaarten 7, 8 en 9. Wat gebeurt er dan precies als je als speler deze kaarten ontvangt? In dat geval hoef je gewoon niets te tellen. Deze kaarten worden aanzien als gemiddelde kaarten waardoor ze geen specifieke impact zouden moeten hebben op het spelverloop. Uiteraard is dit een beetje dubbelzinnig, want wanneer je reeds over bijvoorbeeld een gezamenlijke getalwaarde van 15 beschikt en je krijgt een 7 gedeeld zal je, jezelf alsnog stuk spelen. Dit zorgt er voor dat we niet kunnen zeggen dat de kaarten tellen blackjack strategie echt helemaal sluitend is. Toch zorgt ze er voor dat je als speler bewuster bezig bent met de inzetten die je plaatst en dat alleen al kan je een bepaalde extra winst opleveren.

Is kaarten tellen blackjack een interessante tactiek?

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat het tellen van kaarten bij blackjack zeker en vast de nodige voordelen met zich meebrengt. Het geeft je als speler een goed beeld van welke kaarten reeds door de dealer op de tafel zijn getoverd en welke mogelijks de volgende op de stapel zijn… althans wanneer het logische spelverloop nageleefd wordt en laat dat nu net het probleem zijn. Als er één iets is wat je van een kansspel eigenlijk nooit kan zeggen, dan is het wel dat ze over een logisch spelverloop beschikt. Dit zorgt er voor dat je ondanks het tellen van de kaarten bij blackjack toch soms tegen een onverwachte kaart aan kan lopen. Door hier rekening mee te houden en door niet te impulsief in te zetten kan je evenwel een zeer aanzienlijk voordeel behalen met het toepassen van de kaarten tellen blackjack tactiek.